Projecten 

Zorghotel De Egmonden

Voor onze opdrachtgever KODI bouwden wij binnen Zorghotel De Egmonden de afleversets en aansluitleidingen voor 54 woningen, het restaurant, de fysioruimtes en de hospice. De installatie betreft een uniek 4-pijpssysteem (verwarming en koeling) en stelt doordat iedere vloerverwarmingsgroep en inductie-unit apart en onafhankelijk van elkaar geschakeld kunnen worden de bewoner in staat om vloerverwarming en inductie-units apart te bedienen. Het is binnen een woning zelfs mogelijk om de ene kamer te koelen terwijl de andere verwarmd wordt. Het systeem is gebouwd met meerlagenbuis en wordt boven het dauwpunt gehouden waardoor geen condens optreedt en dus geen isolatie nodig is.


Omdat de ruimtes zeer klein zijn en wij de aansluitingen moesten maken tussen reeds geplaatste vloerverwarmingverdelers en distributieleidingen was de uitdaging om het geheel er strak in te krijgen, zonder compromissen aan de kwaliteit van het systeem te sluiten. Dat is uitstekend gelukt.

Binkhorst Techniek - IJmuiden
Binkhorst Techniek - IJmuiden
Binkhorst Techniek - IJmuiden
Nood- en oogdouche combinatie

Op dit industriële terrein kregen wij de opdracht voor het vervangen en optimaliseren van een nood- en oogdouche combinatie. De oude systemen hebben wij verwijderd en vervangen voor een betrouwbaarder systeem dat vorstvrij gehouden wordt middels tracing en isolatie. In tegenstelling tot het verwijderde systeem is de nieuwe installatie opgebouwd uit rvs en koper en uitgerust met een automatische spoelvoorziening om het geheel bacterievrij te houden.


Het uitstromende water van de oogdouche wordt verwarmd tot 25ºC door de 11kW doorstroomverwarmer. Wanneer de oogdouche niet stroomt wordt er geen energie verbruikt. Het stroompunt wordt in een later stadium verplaatst door de klant zelf, waarna wij op verzoek de aansluitkabel nog komen inkorten.

Binkhorst Techniek - IJmuiden
Binkhorst Techniek - IJmuiden
Appartementencomplex Zuidzicht

Momenteel zijn wij bezig op het project Zuidzicht in Alkmaar, waar 58 luxe appartementen worden gerealiseerd. Hier bouwen wij in opdracht van KODI een 4-pijps klimaatsysteem van dikwandig staal met behulp van Viega Megapress koppelingen. Vanaf de technische ruimte starten we met 3” leidingen die verlopend naar de schachten tot de woningen worden gebracht, eindigend in 3/4” afsluiters op de 5de etage. Vanaf de afsluiters worden uiteindelijk de afleversets door ons aangesloten met 22mm dunwandige cv-buis.

Binkhorst Techniek - IJmuiden
Binkhorst Techniek - IJmuiden
Binkhorst Techniek - IJmuiden
Veiligheidsinstallatie

Binnen deze nieuw gebouwde werkplaats kregen wij opdracht om twee brandhaspels en een nood-en oogdouche te leveren en installeren. Door de opdrachtgever is gekozen om de installatie geheel doorstromend uit te voeren om het risico op bacterievorming te minimaliseren. Door te eindigen met de uit rvs-316L opgebouwde nood- oogdouche die voorzien is van een automatische spoelvoorziening wordt wekelijks de gehele inhoud van het leidingwerk ververst. De vereiste EA-terugstroombeveiliging bevindt zich direct bij de oorsprong van deze leiding.

Binkhorst Techniek - IJmuiden
Binkhorst Techniek - IJmuiden
Binkhorst Techniek - IJmuiden
Binkhorst Techniek - IJmuiden
Nood-oogdouche

Door het uitbreiden van een loog-installatie diende bij deze klant een extra nood- en oogdouche te worden geplaatst. Omdat op dit terrein eisen worden gesteld aan de temperatuur van het het uitstromende water van de oogdouche in de opstelling uitgerust met een Akuut Industrial DC-11V doorstroomtoestel. Deze “elektrische geiser” heeft als groot voordeel dat hij alleen energie verbruikt wanneer de oogdouche wordt geactiveerd en koelt direct na het sluiten hiervan weer af.

De tegen vorst beveiligde nood- en oogdouche bevindt zich aan het einde van een ruim 30 meter lange leiding, dus is in de oogdouche een automatische spoelvoor-ziening geplaatst die het water periodiek ververst. Hierbij wordt ieder stukje leidinginhoud meegenomen en de spoelcyclus is eenvoudig in te stellen middels een digitale schakelklok. Deze combinatie met het feit dat de nooddouche is opgebouwd uit rvs-316L maakt de kans op bacterievorming minimaal.

Omdat de opstelling op een winderige hoek is geplaatst hebben we tevens een windcabine geïnstalleerd.

Binkhorst Techniek - IJmuiden
Indirect gestookte boiler
Binkhorst Techniek - IJmuiden

In een villa in Amsterdam hebben wij twee verouderde 150L boilers verwijderd en afgevoerd en vervangen voor een enkele 300L boiler, die op een bordes in de technische ruimte is geplaatst in plaats van in de slecht bereikbare kelder. De spiraal is aangesloten op het cv-systeem.

Door het verplaatsen hebben we veel onnodig lang leidingwerk kunnen verwijderen en is het geheel beter bereikbaar. Omdat de oude boilers in een laag water stonden en jarenlang gelekt hebben is op verzoek van de klant de nieuwe boiler in een lekbak geplaatst. Door deze in 3mm rvs uit te voeren zorgt deze tevens voor verdeling van het gewicht op het bordes.

Oogdouche

Ingeschakeld voor een storing aan de elektrische doorstromer, bleek deze vanwege een lekkage defect. Omdat ook de oogdouche sterk verouderd was hebben wij het voorstel gedaan om het geheel te vervangen voor een nieuwe unit.

Binkhorst Techniek - IJmuiden
Binkhorst Techniek - IJmuiden

Erkend leerbedrijf en VCA-gecertificeerd.

Binkhorst Techniek BV 

James Wattstraat 8-B

1976 BA IJmuiden


Telefoon: +31 255 745 008


E-mail: info@binkhorsttechniek.nl

Binkhorst Techniek - IJmuiden
Targa Design